Powered By Blogger

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ για τις 20/1/2011...

Με αφορμή την επικείμενη δίκη των συμβασιούχων του ΟΠΑΠ την ερχόμενη εβδομάδα, παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του νομικού συμβούλου του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων (και δικού μας νομικού παραστάτη) του κου Χ. Νικολουτσόπουλου, όπου   στις 27 Νοεμβρίου 2010 στη Λαμία, τονίστηκε η σπουδαιότητα της γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Άρειου Πάγου στις 20 Γενάρη, που θα κρίνει την παραμονή ή όχι των Συμβασιούχων στις θέσεις τους.  
Να επισημάνουμε εδώ ότι αυτή τη βδομάδα γράφτηκε στον τύπο η πρόθεση της κυβέρνησης για πρόσληψη περίπου  50.000 συμβασιούχων, παρά τις εξαγγελίες για μειώσεις του περιλαμβανόμενου προσωπικού με τήρηση της αναλογίας 1:5, μείωση των φετινών συμβασιούχων κατά 15% σε σχέση με πέρυσι και 30% σε σχέση με τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού το 2009. 
Στο "Έθνος Εργασία" διαβάσαμε: "
"...Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου για το σύνολο του δημόσιου τομέα δεν θα ξεπερνά τις 55.000. Το 2009 εργάζονταν στο Δημόσιο περίπου 87.183 συμβασιούχοι έργου και χρόνου (εκτός των stage)..."
Περιττό βέβαια ν΄ αναφέρουμε και το μέγα θέμα των μετατάξεων (που μόνο στις συγκοινωνίες πλησιάζει τα1.500 άτομα) , για ν΄ αντιληφθούμε πως αν θέλουμε ν΄αντισταθούμε στην εργασιακή εξαθλίωση  οφείλουμε να παραστούμε όλοι στο Ανώτατο Δικαστήριο, και όσοι έχουμε προσφύγει δικαστικά και όσοι δεν το χουμε κάνει ακόμα, γιατί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία δεν είναι προνόμιο μόνο μιας μερίδας πολιτών , αλλά ΌΛΩΝ μας!



Πηγές: http://www.youtube.com/watch?v=wpDbnn_w4eA&feature=player_embedded#!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11409&subid=2&pubid=9166828