Powered By Blogger

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Μικρά...Εγκλήματα Μεταξύ «Φίλων»!*

Πηγή:  http://www.tanea.gr/ 


Η φθινοπωρινή «καταιγίδα» των νέων μέτρων τις προηγούμενες ημέρες από την...υπεύθυνη συγκυβέρνηση, που προεκλογικά υποσχόταν ελαφρύνσεις και ανακούφιση για τα κατώτερα εισοδήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού, έφερε και έναν τυφώνα με λίστες ονομάτων φορολογικά ελεγχόμενων Βουλευτών και μια πολιτική παραφροσύνη με εμπλεκόμενα ηχηρά ονόματα, και τελικά με τόσο «θόρυβο» ως την καλύτερη «υπόκρουση» για την επερχόμενη σφαγή των αμνών.
Τα μνημονιακά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ως νέο αντικείμενο βρήκαν πιο δυσάρεστη για «την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό» την «εισβολή» (όπως τη χαρακτήρισαν) απλήρωτων επί 6 μήνες εργαζομένων των ναυπηγίων Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο, πήγαν να συναντηθούν με κάποιον από την ηγεσία του Άμυνας και κατέληξαν να συλλαμβάνονται μετά...ξύλου από την αστυνομία. Να υποθέσουμε πως η καθημερινή εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερου αριθμού συμπολιτών μας (1000 τη μέρα συγκεκριμένα) στην ανεργία και την ανέχεια, δεν προσβάλει τη χώρα μας , ούτε τον πολιτισμό μας, ούτε τον ανθρωπισμό μας και σίγουρα δεν είναι ικανή να ανησυχήσει τ΄ αυτιά αυτών που ανταλλάσουν τις δημοσιογραφικές υπηρεσίες τους με ποσά που ετησίως κυμαίνονται από 125.000 ευρώ έως...350.000 (ξανά) ευρώ!!!
Όταν (αντ)αμοίβεσαι με τέτοια ποσά, προφανώς βρίσκεις απολύτως λογικό να διαμορφωθεί για τους «άλλους» εκ νέου (προς τα κάτω φυσικά) ο κατώτατος μισθός των 586 €, με τη δημιουργία ενός μηχανισμού μόνιμης συμπίεσής του (κάτι που είχε υπογραφεί από τα 2 κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το Φεβρουάριο του 2012 και θα εφαρμοστεί στη πράξη από τον ερχόμενο Απρίλιο), με ακύρωση στην πράξη της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και όσα εργασιακά δικαιώματα αυτή προστατεύει.  Παρά την ονομαστική και πραγματική μείωση των μισθών (όσων δεν ανήκουν ακόμα στο εξωπραγματικά μεγάλο ποσοστό ανεργίας), η χώρα μας  εμφανίζεται το 2011 ακριβότερη έως και 31,5% σε σχέση με το μέσο όρο της Ε.Ε. σύμφωνα με τη Eurostat.  Ήδη για το φετινό χειμώνα η εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από τα 55 λεπτά πριν 3 χρόνια στο 1,4 € / lt θα επιδεινώσει τραγικά όλες τις πλευρές της καθημερινότητας.
Αυτές οι «διαπραγματεύσεις» ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της χώρας και στην Τρόϊκα ήδη δρέπουν...καρπούς που ονομάστηκαν «Ρήτρα απόκλισης» (από την αυστηρή γραμμή των δανειστών): Θα λαμβάνονται μέτρα άμεσης απόδοσης (βλέπε μισθούς και συντάξεις) για κάθες δημοσιονομικό «στραβοπάτημα». Εδώ να τονιστεί πως είναι εντελώς ανόητο να πιστεύει κανείς πως οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο τομέα δεν θα έχουν αντίστοιχες ισοπεδωτικές συμπεριφορές και στον ιδιωτικό τομέα. Το έργο το έχουμε δει πολλάκις επι τριετία...
Παρά τη συνεπή εξυπηρέτηση των ξένων τραπεζικών συμφερόντων από την εγχώρια συγκυβέρνηση, το ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως το χρέος δεν είναι πια βιώσιμο, ετοιμάζεται ν΄ αποχωρήσει προκαλώντας χρηματοδοτικό κενό. Αν και ο Υπουργος Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ισχυριζόταν ως τώρα σθεναρά πως αυτό που θέλουμε είναι χρόνος (επιμήκυνση) και όχι χρήμα, τελικά είπε το αυτονόητο: «Για διετή παράταση, θα χρειαστούμε 13 με 15 δις €....». Αν αναρωτιέστε που θα βρεθούν, μη φαντασιώνεστε πάμπλουτους γενναιόδωρους ομογενείς ή φορολόγηση Ελβετικών λογαριασμών, απλά αρχίστε από τώρα να τα μαζεύετε... 
Θα πιάσουν τόπο τα επιπλέον μέτρα; Αν αναλογιστούμε πως από το 2010 έχουν εφαρμοστεί περικοπές κοντά στα 49 δις (!!!) € με ταυτόχρονη μείωση του ΑΕΠ κατά 22% , αύξηση του επιπέδου της φτώχειας από 23% (2008) στο 30% (2012) του πληθυσμού σίγουρα για μια ακόμα φορά έχουμε εξασφαλισμένη μεταφορά πόρων από τις εξαθλιωμένες πλειοψηφίες στις ισχυρές μειοψηφίες. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στη σημερινή Ισπανία όπου συζητείται σχέδιο μερικής διάσωσης και εκατομμύρια άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους, ενώ ακόμα και η Γερμανία μετρά κοντά στα 3 εκατομμύρια χωρίς δουλειά.
Για την προώθηση των συμφερόντων της χώρας αυτής, που θα μπει οσονούπω σε διαδικασία εκλογών, κατεβαίνει «εν πλήρη δόξη» κατά τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά η καγκελάριος Α. Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη στις 9 του Οκτώβρη. Μια ημερομηνία που κατά σύμπτωση πριν από  68 χρόνια, στις 9/10/1944 οι Γερμανοί βομβάρδισαν την Αθήνα για τελευταία φορά και άφησαν 50 νεκρούς Έλληνες πίσω τους. Ο πραγματικός σκοπός της επίσκεψης αυτής αποδόθηκε από τον υπεύθυνο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για τον προϋπολογισμό Κ. Σνάιντερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» : «Η Άγκελα Μέρκελ πρέπει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα των Γερμανών». Όχι βέβαια των πολιτών, αλλά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αν το συνδυάσουμε με τα λόγια του Χ. Σμιτ ότι η Γερμανία από τον προϋπολογισμό της δεν έχει δώσει ούτε σεντ στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη Μέρκελ που μοιάζει με την επίσκεψη αποικιοκρατών φεουδαρχών σε μια αποικία, έρχεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή από πολλές απόψεις: Η συγκυβέρνηση υφίσταται αρχόμενες αντιδράσεις τόσο από τους εξαθλιωμένους πολίτες όσο και αμφίπλευρα από την αντιπολίτευση, αλλά και από τοπικούς «παράγοντες» που θέλουν να εξασφαλίσουν μερίδιο της πίττας των αποκρατικοποιήσεων. Ένα δεύτερο γεγονός είναι πως δεν θα θελε κανείς πριν τις εκλογές σε Γερμανία και ΗΠΑ να φανεί εντελώς απομονωμένος ο Ευρωπαϊκός νότος, με ανεξέλεγκτη ενδεχόμενη συμπεριφορά, καθώς μάλιστα  ακόμα και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας εκφράζει αντιευρωπαϊκές τάσεις σε μια προσπάθεια να μειώσει τις συνέπειες της κρίσης για τη γηραιά Αλβιώνα.   Σε όλα αυτά, αν προσθέσουμε και τη γεωστρατηγική ανάφλεξη στην περιοχή με εμπλοκή της Τουρκίας στο Συριακό μέτωπο, αντιλαμβανόμαστε τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης.
Για την επίσκεψη της... «συμπάσχουσας» Αγκελα Μέρκελ ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. “Θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε ένα ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία”.
Την όλη κατάσταση περιγράφει με εξαιρετική ευστοχία σε άρθρο του στο www.matrix24.gr ο Ν. Φελέκης:
«...Η κοινωνία μετεωρίζεται ανάμεσα στην οργή και το φόβο... Το ρολόι της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γηραιάς Ηπείρου χτυπά μεσάνυχτα. Κάποιοι είναι κουφοί. Δεν το ακούν. Το βουητό απ’ τα έγκατα της κοινωνίας. Έχουν τη μύτη βουλωμένη. Με βαμβάκι βουτηγμένο στην περιφρόνηση. Έτσι δεν μυρίζουν τις αναθυμιάσεις. Της τυφλής εξέγερσης. Και βάζουν το κεφάλι στην άμμο. Όπως η ανόητη στρουθοκάμηλος...»
 _____________________________________________________________________   

Δηλώσεις...συμπόνοιας της Α. Μέρκελ για τους Έλληνες και δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για την υποδοχή της  

* Δανεισμένος τίτλος από την ομώνυμη Βρετανική ταινία του 1994 όπου η στενή φιλία 3 ατόμων τίθεται σε δοκιμασία μετά από ένα θάνατο και μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα... 
Πηγές: