Powered By Blogger

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το «ΟΧΙ» που έγινε «ΝΑΙ»...

Του Κ. Μητρόπουλου


Με την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που εορτάστηκε με τη συνήθη λαμπρότητα, αλλά για άλλη μια φορά χωρίς...πολίτες αλλά μόνο με την παρουσία αστυνομικών κοντά στην εξέδρα των επισήμων και υπερβολική παρουσία ένοπλων στρατιωτών τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αξίζει να ξεκινήσουμε τη σημερινή μας αναφορά στα γεγονότα των ημερών που πέρασαν. Δύο γυναίκες προσήχθησαν καθώς προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό από την κάτω πλευρά του Συντάγματος και να περάσουν μπροστά για να δουν την παρέλαση, ενώ χωρίς παπούτσια παρήλασε μία σημαιοφόρος, θέλοντας να εκφράσει την αγανάκτησή της για τα σκληρά μέτρα λιτότητας και την υποβάθμιση της παιδείας.
Κατά τα άλλα, εν μέσω «κοκκινοσκούφηδων» κομμάντο της επίλεκτης 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που ήταν παρατεταγμένοι και πάνοπλοι (για προστασία των...πολιτών να υποθέσουμε!!!) στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, οι ίδιες άνευρες δηλώσεις από μέρους του Προέδρου «...παρά τη δοκιμασία που περνάει ο λαός, θα βγούμε από την κρίση...», ξεχνώντας προφανώς ότι το ίδιο τροπάρι το ακούμε για...5η συνεχή χρονιά ύφεσης καθώς όλο και περισσότερα παιδιά δεν τρώνε και δεν πάνε ούτε καν στο δημοτικό...Σαφώς λοιπόν, οι φετινές εκδηλώσεις μόνο φόρο τιμή δεν αποτίουν  στους ήρωες που από τα σπλάχνα του λαού ορμώμενοι έδωσαν βροντερό «Όχι» πολεμώντας τον κατακτητή πρώτα στα βουνά της Πίνδου και έπειτα μέσα στην ενδοχώρα έως την απελευθέρωση της από τους προγόνους των σημερινών «δανειστών μας».
Το να χρησιμοποιεί μια (συγ)κυβέρνηση στρατιωτικό προσωπικό για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων μνήμης είναι σύμφωνο με τα της... «σοσιαλιστικής διεθνούς» καθεστώτα τύπου Καντάφι και Άσαντ, αλλά εδώ μετά την πρώτη δικαιολογημένη μας έκπληξη,  το σκηνικό ολοκληρώθηκε με τις ενέργειες και κατά δημοσιογράφων, κάτι που έκανε το γύρο του κόσμου (για να θυμηθούμε και μια εσχάτως συχνότατη έκφραση).
Για τη Λίστα Λαγκάρντ (πού είχε «ξεχάσει» για σχεδόν 2 χρόνια η κυβέρνηση ΓΑΠ στα συρτάρια της), βρέθηκε ο «ένοχος» στο πρόσωπο του δημοσιογράφου που τη δημοσιοποίησε ,  ενώ ακολούθησε διακοπή εκπομπής στην κρατική τηλεόραση λόγω «υπαινιγμών» των παρουσιαστών κατά του υπουργό προστασίας του πολίτη Ν. Δένδια, καθώς και σύλληψη του δημοσιογράφου Σ.Καρατζαφέρη (για παλιότερα δημοσιεύματα) και μύδρους του κυβερνητικού βουλευτή Α. Γεωργιάδη κατά του επίσης δημοσιογράφου Γ. Τράγκα.  Αν και έχουμε δει «τυποκτόνους» νόμους κατά το παρελθόν, τόσο έντονες επιθέσεις κατά του τύπου (και κυριολεκτικά σε συλλαλητήρια τα τελευταία 3 χρόνια), είναι ένα δείγμα «γραφής» μιας...αποφασισμένης κυβέρνησης για να μείνουμε στο ευρώ και να μην οδηγηθεί η χώρα στο...χάος (δήλωση του Πρωθυπουργού )...
Ο οποίος Α. Σαμαράς, εκτός του ότι μίλησε ακόμα και με...το Θεό (όπως μετέδωσε το Mega), έβαλε και «φωτιά» στη συνοχή της συγκυβέρνησης με  την αιφνίδια απόφαση του να ανακοινώσει τη λήξη της διαπραγμάτευσης και την οριστικοποίηση των μέτρων ενεργοποιώντας έναν ακραίο εκβιασμό προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ.  Νέα μέτρα όπως: κατάργηση του αφορολογήτου και την επιβολή κλιμακωτής αυτοτελούς φορολόγησης από 10% έως και 45% για τα εισοδήματα από ακίνητα, τρία μόνο φορολογικά κλιμάκια στα οποία θα αντιστοιχούν συντελεστές φόρου από 21%, 36% και 45%, επιβολή κλιμακωτού αυτοτελούς φόρου 26%-33% στα καθαρά εισοδήματα των αυτοαπασχολουμένων από το πρώτο ευρώ, επιβολή φόρου 13%-16,5% στα καθαρά εισοδήματα των αγροτών με ταυτόχρονη μείωση επιστροφών ΦΠΑ στους αγρότες και μείωση των επιστροφών φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου και αυξήσεις στα τέλη και τις χρεώσεις για αγωγές και ποινικές δίκες. Στους δοκιμαζόμενους πολίτες έρχονται σαν βόμβες 2 ακόμα μηνύματα, αυτό της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ και χάραξη νέας «τιμολογιακής πολιτικής για το νερό», βλέπε νέες αυξήσεις και εν όψει ιδιωτικοποιήσεων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Για τα νέα επώδυνα μέτρα, η πρώην υπουργός Οικονομικών Λ. Κατσέλη δήλωσε στον Τύπο της Κυριακής «...Το νέο πακέτο μέτρων είναι η χαριστική βολή σε μια καταρρέουσα οικονομία. Θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία, διόγκωση ελλειμμάτων και χρέους...», και ως ήταν αναμενόμενο η συνοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ  τίθεται υπό αμφισβήτηση. 
Με επιστολή που κοινοποιεί στα ΜΜΕ ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι «...H ελάττωση του τζίρου των πολυεθνικών εταιριών έφερε τα....ληγμένα και όχι η εξυπηρέτηση του διατροφικού...». Για την υπόθεση με τις λίστες αναφέρει ότι «...H καθυστέρηση στις λίστες έγινε για να φύγουν τα χρήματα και να μην ελέγχονται τώρα...» και «...το ίδιο έγινε και στην περίπτωση των off shore εταιριών...»
Ευτυχώς που μέσα στη γενικευμένη οργή και αγανάκτηση δεν ψηφίστηκε τελικά 4ο άρθρο του νομοσχεδίου για την κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής του δημοσίου στις ΔΕΚΟ το οποίο όμως στην πραγματικότητα δεν είχε συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία. Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά στην χρηματοδότηση του ΤΕΕ αλλά και την αναστολή διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου για 60.000 υπαλλήλους υπουργείων (σ.σ. επαναφέρει μέρος των «χρυσών» επιδομάτων σε εφοριακούς, τελωνιακούς, υπαλλήλους του Εσωτερικών, Υγείας, Δικαιοσύνης κ.α.). Προφανώς σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς κάποιοι ενδιαφέρονται για τους σίγουρους ψηφοφόρους...
Μήπως βελτιώθηκε η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και εμείς δεν έχουμε αντιληφτεί τα...οφέλη  των θυσιών μας;  Σύμφωνα με το Bloomberg, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Καναδικό Business News Network (BNN) ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, Διευθύνων Σύμβουλος του επενδυτικού κολοσσού PIMCO, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ενώ ανέφερε ότι τοποθετεί μεταξύ 60% και 70% τις πιθανότητες για ένα τέτοιο γεγονός!  Και φυσικά, η χώρα μας είναι πιά 96η στον κατάλογο της ανταγωνιστικότητας (παρά την κατεδάφιση των εργασιακών συνθηκών), ενώ πρώτη για 4η συνεχή χρονιά μία ισορροπημένη ως προς τα συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών πολιτική απασχόλησης χώρας, δηλαδή η Ελβετία!
Ο ευρύτερος στόχος της νέας άγριας φοροεπιδρομής περιγράφεται στο άρθρο «Η Ελλάδα γίνεται όντως προτεκτοράτο» του Γ. Δελαστικ στο Έθνος:

«...Υποβαθμίστηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων το εφιαλτικό περιεχόμενο του ανεπίσημου εγγράφου (non paper) του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο αποκαλύπτει με ανατριχιαστικό τρόπο πως θέλει το Βερολίνο να μετατρέψει την Ελλάδα πραγματικά στο αθλιέστερο προτεκτοράτο...Οι Γερμανοί δεν κρύβονται. Διακηρύσσουν με σαφήνεια τις απαιτήσεις τους για τη διοίκηση του ελληνικού κράτους...Όλη η οικονομία της Ελλάδας οι Γερμανοί θέλουν να περάσει στα χέρια και στον έλεγχο των ξένων επικυρίαρχων...»

__________________________________________
Γιατί "κόπηκε" η ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση"...

Απολογία Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή της Βουλής: "Δεν ξέρω πού είναι η λίστα" !


Αντιδράσεις για τη σύλληψη Βαξεβάνη




Αποδοκιμασίες κατά...Επισήμων στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις στο Σύνταγμα κατά την παρέλαση


Η ξυπόλητη σημαιοφόρος
Στρατιώτες...περιφρουρούν την παρέλαση από τους πολίτες!


Πηγές: