Powered By Blogger

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δικαίωση για 166 συμβασιούχους του δήμου Αθηναίων

Από τα ΝΕΑ-online διαβάσαμε την είδηση για 2 θετικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων για 166 Συμβασιούχους στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων που είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτών των ημερών, λόγω και της κατάληψης του Δημοτικού μεγάρου από συναδέλφους εργαζόμενους με πολυετείς συμβάσεις στο δήμο:


"ΔΙΚΑΙΩΣΗ για 166 συµβασιούχους στον τοµέα καθαριότητας του ∆ήµου Αθηναίων αποτελούν δύο χθεσινές αποφάσεις του Μονοµελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Το δικαστήριο ακολουθώντας την τακτική και άλλων προέδρων που είχαν κάνει δεκτές αιτήσεις ασφαλιστικών µέτρων συµβασιούχων δέχεται ότι
οι 166 εργαζόµενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήµου και ως εκ τούτου θα πρέπει οι συµβάσεις τους να µετατραπούν σε «αορίστου χρόνου». Νοµικοί κύκλοι θεωρούν ότι οι αποφάσεις αυτές, αν και δεν είναι οριστικές καθώς εκκρεµεί η εκδίκαση επί της κύριας αγωγής, µπορεί να αποτελέσουν «παράθυρο µονιµότητας» για τους συµβασιούχους στον τοµέα καθαριότητας, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους κ.κ. Ν. Σωτηρακόπουλο και Α. Σιδερή. Η τελευταία αυτή δικαστική εξέλιξη συµπίπτει χρονικά µε τις κινητοποιήσεις των συµβασιούχων στον ∆ήµο Αθηναίων που συνεχίζουν την κατάληψη του δηµαρχείου µε αίτηµα τη µονιµοποίησή τους.
Οι συµβασιούχοι διατηρούν µε τον τρόπο αυτό το δικαίωµα εργασίας τους τουλάχιστον µέχρι την τελεσίδιση απόφαση, που µε βάση τους ρυθµούς εκδίκασης των υποθέσεων εργατικών διαφορών δεν αναµένεται να έχει εκδοθεί πριν από τη συµπλήρωση δύο ετών.
Πάγια θέση είναι ο σεβασµός και η εφαρµογή των δικαστικών αποφάσεων που και στο παρελθόν έχουν δικαιώσει κατ’ επανάληψη συµβασιούχους, υποχρεώνοντας τη δηµοτική αρχή να αποδέχεται την παροχή των υπηρεσιών τους αναφέρουν πηγές του ∆ήµου. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις υπάρχουν περίπου δύο χιλιάδες συµβασιούχοι που απασχολούνται στον δήµο καθώς έχουν κερδίσει τις πρώτες δικαστικές µάχες είτε µε προσωρινές διαταγές είτε µε αποφάσεις του τµήµατος ασφαλιστικών µέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Αξίζει να σηµειωθεί ότι το θέµα των συµβασιούχων περιλαµβάνεται στην ηµερησία διάταξη του σηµερινού δηµοτικού συµβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου όµως παραµένει... ανοιχτή, λόγω της συνεχιζόµενης κατάληψης του δηµαρχείου από εργαζοµένους στον τοµέα καθαριότητας..."

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ