Powered By Blogger

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οι Συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων συμπληρώνουν 3η μέρα κατάληψης


Πηγή: http://www.dramania.gr/

Συνεχίζεται για 3η μέρα η κατάληψη του Δημαρχείου Αθηνών στην πλατεία Κοτζιά από τους Συμβασιούχους του Δήμου. Οι περίπου 2500 συνάδελφοι του Δήμου με μπλοκάκι έχοντας προϋπηρεσίες από 5 έως 9 χρόνια στις υπηρεσίες της καθαριότητας και σε άλλους  κρίσιμους τομείς λειτουργίας του δήμου (παιδικοί σταθμοί, οδοποιία, συντήρηση, παραλαβή αιτήσεων κ.λπ.) δικαιολογημένα αντιδρούν στην πρόθεση του δημάρχου Αθηναίων να ληφθούν αποφάσεις για προγραμματισμό 570 προσλήψεων εργαζομένων ορισμένου χρόνου (8μηνες συμβάσεις). Οι Συμβασιούχοι θεώρησαν ότι με την κίνηση αυτή η δημοτική αρχή προδικάζει την απόλυσή τους, ενώ εκκρεμούν οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Να σημειωθεί πως τα αιτήματα των Συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων που στηρίχτηκαν με στάση και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι :

1) H απόσυρση του θέματος της πρόσληψης νέων συμβασιούχων
2) Η παραμονή των υπαρχόντων συμβασιούχων στην εργασία
3) Παρέμβαση στην Κυβέρνηση για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα επιτρέψει την παραμονή των ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων
Να σημειωθεί πως ο ισχυρισμός της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών από μέρους των Συμβασιούχων στηρίχθηκε στη συνέντευξη και από το Δήμαρχο Αθηναίων.




ΣΚΑΪ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ 22/3/2011
Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=G2B1SyWIGKg&feature=player_embedded





ΣΚΑΪ - ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 22/3/2011
Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=I1ufkMxekSw&feature=player_embedded