Powered By Blogger

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Απόφαση "Ανατροπής στην Ανατροπή" !

Συντονιστικό Συμβασιούχων
Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Αθήνα 14/4/2011

Μετά από συνεχείς, συνεπείς και επίπονες προσπάθειες στο δρόμο της υπεράσπισης της εργασιακής αξιοπρέπειας χιλιάδων Συμβασιούχων, η σημερινή απόφαση της Πλήρους Ολομέλειας του Ανώτατου Ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου,  με 26 ψήφους υπέρ έναντι 20 κατά, ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας όταν ξεκινούσαμε αυτό τον δύσκολο αγώνα, πολλούς μήνες πριν. Οι δικαστές σήμερα ανέτρεψαν τις δυο αρνητικές κατά το πρόσφατο παρελθόν εισηγήσεις των κκ Τέντε και Δουλγεράκη, δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα πως η δικαιοσύνη δεν υπέκυψε στην εκπεφρασμένη επιθυμία της κυβέρνησης να στερήσει το εργασιακό παρόν και μέλλον των Συμβασιούχων ανεξάρτητα από τον προσχηματικό χαρακτηρισμό του είδους της εργασιακής τους σχέσης (Έργου, Ορισμένου Χρόνου, Stage κ.ά.).
Οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσαν το δυναμικό παρόν τους από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στον προαύλιο χώρο του δικαστηρίου, και στους γύρω δρόμους όπου η  μεγάλη συμμετοχή του κόσμου διέκοψε για πολλές ώρες την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Λ. Αλεξάνδρας.  Η αγωνία επιτέλους έδωσε τη θέση της στον ενθουσιασμό με χειροκροτήματα, συνθήματα και σαμπάνιες, όταν έγινε γνωστό  το ισχυρό προβάδισμα των θετικών ψήφων,  σ΄ ένα δικαστικό θρίλερ που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του προηγούμενου χρόνου, αναβλήθηκε μια φορά και εκδικάστηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.  
Η πορεία προς το δημαρχιακό μέγαρο του μεγαλύτερου δήμου της χώρας ήταν στη συνέχεια επιβεβλημένη, ως ελάχιστο χρέος τιμής και αναγνώρισης του αγώνα 25 ημερών των Συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα που συντέλεσαν τα μέγιστα στην κατεύθυνση της εξωδικαστικής επιτάχυνσης των δρομολογούμενων εξελίξεων.
Ανάμεσα στα πολυάριθμα δημοσιεύματα για τη σημερινή μέρα διαβάσαμε με  λύπη και κάποια που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την αδιαμφισβήτητη επιτυχία (του κινήματος πια σε πανελλαδικό επίπεδο ) των Συμβασιούχων και των νομικών παραστατών τους,   με τους ισχυρισμούς περί «απόφασης που αφορά τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν πριν τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001».  Ως μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού των Συμβασιούχων, θα λέγαμε ότι ας μας επιτρέψουν με τη μικρή εμπειρία που διαθέτουμε στο θέμα να τους συστήσουμε καλύτερη μελέτη  του Συνταγματικού Άρθρου 103 και να περιμένουν (όπως και μεις) την τελική απόφαση της Ολομέλειας.  
Το οπτικοακουστικό υλικό που ακολουθεί είναι λίγο για να περιγράψει το κλίμα ευφορίας που επικράτησε σήμερα έξω από το δικαστήριο, αλλά είναι ενδεικτικό υλικό για σκέψη και αυτοκριτική και για όσους συναδέλφους δίστασαν να παρεβρεθούν στη μεγάλη ημέρα που ζήσαμε.  Με βεβαιότητα μπορούμε τώρα να τους διαβεβαιώσουμε ότι «οι μόνες χαμένες μάχες είναι σίγουρα όσες δεν δόθηκαν ποτέ».
Ο  δρόμος προς την τελική δικαίωση είναι μακρύς,  αλλά είναι πια ανοιχτός...



Η ώρα της ανακοίνωσης της ανατρεπτικής ψηφοφορίας







Ο ενθουσιασμός συνεχίζεται...



...και μεταφέρεται οδικά και μηχανοκίνητα προς την πλατεία Κοραή :-)

Πηγές για το οπτικοακουστικό υλικό: http://simbasiouxoidaem.blogspot.com/
http://symvasioyxoiona.blogspot.com/ ,   http://kathariotitadimouathinaion.blogspot.com/, http://www.newsit.gr/   και Πανελλήνιο Συντονιστικό Συμβασιούχων