Powered By Blogger

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Συμβασιούχοι Δήμου Αθηναίων @ Kontra Chanel

Τα δύο αποστάσματα που παραθέτουμε είναι από τη συνέντευξη συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων στην εκπομπή "ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ"  με τον Α. Ντινόπουλο στο Kontra Channel. Δείτε τις εξαιρετικές τοποθετήσεις των συναδέλφων που ουσιαστικά απεικονίζει την πραγματική κατάσταση της ομηρίας όλων των ανθρώπων εργαζομένων επί 10 και πλεόν χρόνια, καλύπτουν σαφώς πάγιες και διαρκείς ανάγκες και που εξοθούνται στην ανεργία με τη μεθόδευση προσλήψεων νέων συμβασιούχων-ομήρων με 8μηνες συμβάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως τονίζεται ιδιαίτερα αυτό το παράδοξο (που είχαμε επισημάνει και μεις από δω με ανάρτησή μας μήνες πριν ) που συνίσταται σε 4 κυρίως σημεία:
  • Σε κάθε προκήρυξη για πλήρωση θέσεων εποχικού προσωπικού, η ανεργία 12 μηνών βαθμολογείται με περισσότερα μόρια από την προύπηρεσία (ακόμα και 6ετή!). Άρα αυτομάτως δεν είναι η διεκδίκηση μιας θέσης τέτοιου είδους αξιοκρατική διαδικασία, ειδικά για εργαζόμενους που έχουν αποδείξει την αξία τους επί σειρά ετών.
  • Απαραίτητη προύπόθεση συμμετοχής σε διαγωνισμούς ΄πλήρωσης θέσεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) είναι η εντοπιότητα , κάτι που αυτομάτως θέτει εκτός διαδικασίας άτομα που δεν είναι δημότες του οικείου δήμου που διεξάγει το διαγωνισμό.
  • Οι ήδη υπηρετούντες συμβασιούχοι δεν δικαιούνται κανενός επιδόματος από τον ΟΑΕΔ όταν μεινουν άνεργοι (όταν συμβεί κάτι τέτοιο), επειδή θεωρούνται "ελευθεροι επαγγαλματίες".
  • Η ανακύκλωση εργαζομένων δεν οφελεί τους εργαζόμενους παρά μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες, καθώς αντικαθιστά τον ένα ελαστικά απασχολούμενο με ένα άλλο , και δημιουργεί επί της ουσίας 2 δυστυχείς συμβασιούχων. Η κατάργηση του φαινομένου των ψευδεπίγραφων συμβάσεων έργου (ενώ πρόκειται για εξαρτημένη πλήρους ωραρίου εργασία) περνάει μόνο μέσα από την αποκατάσταση της εργασιακής αξιοπρέπειας των ήδη υπηρετούντων. 



Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=_8vwK4aLEpo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ZOkA_z05MEg&feature=related