Powered By Blogger

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συντονιστικό Συμβασιούχων
Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Φίλοι και συνάδελφοι της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.,

Την Παρασκευή 20/5/2011 ολοκληρώθηκαν οι εκλογές με τη συμμετοχή του τακτικού προσωπικού και λήφθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση για πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας τη Δευτέρα και Τρίτη, στις 30 και 31 Μαΐου 2011.
Είναι εξαιρετικά επίκαιρο ότι στις πρόσφατες εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών προστέθηκε αυτή του υπουργού Εσωτερικών στο «ΒΗΜΑ» όπου τόνισε «Μονιμότητα κατοχυρωμένη συνταγματικά μόνο για τους άξιους», και ότι μετά την αναθεωρητική διαδικασία του 2014 η μονιμότητα δεν θα ισχύει για όλους , αλλά μόνο για όσους θ΄ αξιολογούνται θετικά (!!!) από το ΑΣΕΠ.
Με δεδομένη την προσπάθεια μείωσης κατά περίπου 150.000 υπαλλήλων στα επόμενα 4 χρόνια (όπως ανέφερε στη σχετική ομιλία στον Economist o κος Γ. Παπακωσταντίνου) το τοπίο φαίνεται ζοφερό όσο ποτέ: το θέμα της συζήτησης ΔΕΝ είναι πια μόνο οι μειώσεις μισθών (μέσω του υπό ψήφιση ενιαίου μισθολογίου), αλλά οι απολύσεις που έρχονται πρώτα στους Φορείς του Δημοσίου που κλείνουν, συρρικνώνονται ή συγχωνεύονται. «...Θα αποροφηθεί ΜΟΝΟ το προσωπικό που χρειάζεται , αλλά μόνο αυτό...», όπως επισημάνθηκε ρητά και κατηγορηματικά στη σχετική ομιλία.
Η εκτεταμένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης όλων των παραγωγικών υποδομών της χώρας με "Συμβούλους" αποκρατικοποιήσεων τις... Τράπεζες (τυχαίο ;)  μέσω καταργήσεων, συγχωνεύσεων και προαναγγελθέντων πωλήσεων κρατικών "φιλέτων" (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ)  με στόχο την είσπραξη 50 δις ευρώ δεν είναι η απάντηση στο έλλειμμα αναπτυξιακής πολιτικής και συνεπώς η εκπεφρασμένη αγανάκτηση των πολιτών (ως οι μόνοι "υπεύθυνοι" της κρίσης) είναι καιρός να ξεφύγει από τα πλαίσια των δημοσκοπήσεων του καναπέ και να λάβει δημόσια υπόσταση και δράση.
Εμείς,  ως πρώην Συμβασιούχοι και νυν εργαζόμενοι υπό δικαστική προστασία και με ένα ασαφές εργασιακό καθεστώς έχοντας εργαστεί με «Όρους Μνημονίου» εδώ και 2,5 χρόνια, συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία του προσωπικού της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. στις 30 και 31  Μαΐου και σε όποια άλλη δράση προταθεί από το Σωματείο και γίνει αποδεκτή στη Συνέλευση που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 1 Ιουνίου, με κεντρικό θέμα τη συνέχιση ή όχι της απεργίας.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας και αποδεικνύουμε έμπρακτα, ότι οι εργαζόμενοι  της Εταιρείας  θα μας βρουν συμμάχους στον αγώνα των διεκδικήσεων τους!
________________________________________________________________________________




Δείτε επίσης: 

(Μετά το 23ο λεπτό η...λυπητερή...)
http://www.youtube.com/watch?v=2dgBbq0dnlo