Powered By Blogger

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Απόσπασμα από την Ημερίδα της 22/10/2010

Την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες  μιας ομοβροντίας μαζικών αντιδράσεων Συμβασιούχων από το Υπουργείο Πολιτισμού (με τους γνωστούς...οικολογικούς ψεκασμούς δακρυγόνων από τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη), από το Υπουργείο Οικονομικών, και της Εταιρείας "Αττικό Μετρό", με το γνωστό και δίκαιο αίτημα της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών σε πρώτο πλάνο.
Μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη και γκρίζα περίοδο για όλους μας, ένα ακόμα βήμα του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των Συμβασιούχων, η ημερίδα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, την Παρασκευή 22/10, όχι μόνο αποτέλεσε μια ακόμα πετυχημένη εκδήλωση των Συμβασιούχων, αλλά και  μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας , ενισχύοντας τα νομικά μας επιχειρήματα, με την πολύτιμη συνδομή και παρουσία έγκριτων νομικών δασκάλων.
Θα πρόσθετε κανείς πως και με την παρουσία και συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων φορέων , έγινε η αφορμή για μεγαλύτερη γνωστοποίηση του προβλήματος των Συμβασιούχων σε ευρύτερο πλαίσιο απ' ότι ως τώρα, και μας δίνει ένα ακόμα ενθαρρυντικό στοιχείο για να προετοιμάσουμε με ευθύνη τα επόμενά μας βήματα.
Από τις πολλές και αξιόλογες τοποθετήσεις που έγιναν στην Ημερίδα, παραθέτουμε πρώτη την πολύ σημαντική αναφορά για το άρθρο 103 του Συντάγματος που έδωσε ο κ. Σχοινιωτάκης, Επίτιμος Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ενός εκ των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας):



(Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=EFsY_3UqxOM ,
Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με επιπρόσθετο υλικό από την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση.