Powered By Blogger

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Άρειος Πάγος, 23/9/2010

Το βίντεο που ακολουθεί αναρτάται με ένα μήνα καθυστέρηση (είναι από τη συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο στις 23/9/2010), αλλά δίνει μια όσο το δυνατόν σφαιρική εικόνα της μέρας εκείνης, όπου πάνω από 3000 Συμβασιούχοι κάθε μορφής και από κάθε περιοχή της χώρας κέρδισαν με τη ζωντανή παρουσία τους μια μικρή, αλλά πρώτη καθοριστικής σημασίας μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

Επίσης αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο γεγονός συνάντησης τόσων ανθρώπων, χωρίς κομματικές ταυτότητες, παρά μόνο με το δίκαιο αίτημα της διεκδίκησης της εργασιακής αξιοπρέπειας. 

Προφανώς (όπως ειπώθηκε και στην ημερίδα της περασμένης Παρασκευής, του 2ου σημαντικού γεγονότος, γιατί έπονται και άλλα), η δικαίωση μας περνάει μέσα από ένα διπλό δρόμο: τη δικαίωση στους χώρους της δικαιοσύνης, αλλά και τους αγώνες μας εκεί έξω στο πεζοδρόμιο με ηχηρή και σθεναρή παρουσία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν γιαυτό το γεγονός και ευελπιστούμε ότι το Γενάρη που θα γίνει η νέα δίκη θα είμαστε  ακόμα περισσότεροι να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα που δικαιούμαστε ως πολίτες και ως άνθρωποι...



Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=eND2hcwBPqw&feature=player_embedded#!