Powered By Blogger

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Συντονιστικό Συμβασιούχων
 Έργου Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

  
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ενόψει της λήξης των συμβάσεων μας στις 30 Νοεμβρίου  αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την παραμονή μας εδώ, με δεδομένο την αδιαμφισβήτητη κάλυψη από μέρους μας πάγιων και διαρκών αναγκών της Εταιρείας, σε μια περίοδο αφενός μείωσης του τακτικού προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και αφετέρου αυξημένου όγκου εργασίας λόγω ανάληψης σημαντικών έργων εθνικής εμβέλειας .  Εδώ και καιρό έχουμε ξεκινήσει την  προσπάθεια προάσπισης της εργασιακής αξιοπρέπειας  και ζητούμε την υποστήριξη και των μόνιμων συναδέλφων. Θεωρούμε ότι αξίζουμε καλύτερης μεταχείρισης ως εργαζόμενοι:
o       Επειδή παρά τις σπουδές και τα προσόντα μας εξωθούμαστε μεθοδικά και απροκάλυπτα σε μια εξαθλιωτική ανεργία που φέτος στη χώρα μας έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα.
o       Επειδή οι Συμβασιούχοι κάθε είδους τείνουν να είναι τα πρώτα «επιτυχημένα» αποτελέσματα του πειράματος της μετάλλαξης της ιδιωτικοποίησης του κράτους με τη σταδιακή αντικατάσταση του τακτικού προσωπικού από εργαζόμενους «ελαστικής» απασχόλησης.
o       Επειδή, τέλος, η αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία μας στους ίδιους χώρους της Εταιρείας επί δύο χρόνια δικαιολογεί την προσδοκία μας να σας έχουμε συμμάχους στη μάχη κατά της εργασιακής εξόντωσης που επιχειρείται εις βάρος όλων μας.

Προκειμένου να διεκδικήσουμε έμπρακτα το σεβασμό της συνταγματικής επιταγής (Άρθρο 22) για εργασιακή αποκατάσταση κάθε πολίτη :
Αρνούμαστε να υποταγούμε στη συνήθη λογική της παθητικοποίησης.
Προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη
Βασιζόμαστε στη συμμετοχή όλων στη στάση εργασίας της Πέμπτης, 25 Νοεμβρίου 2010 ως ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα μας για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου στα πλαίσια των Κοινοτικών οδηγιών και των Αποφάσεων του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Οι Συμβασιούχοι συνάδελφοί σας, στις 25 Νοεμβρίου 2010, στο Δικαστήριο θα στηρίξουν έμπρακτα την επιθυμία τους να συνεχίσουν να εργάζονται συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.  όπως κάνουν με συνέπεια εδώ και δυο χρόνια.

Φωτό: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Α. Πάγο και στη Βουλή στις  23/9/2010