Powered By Blogger

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Γνωμοδότηση βόμβα!!!




Να συμμορφώνονται προς τις προσωρινές διαταγές δικαστηρίων που επιβάλλουν παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους,  οφείλουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστα.
Η γνωμοδότηση εκδόθηκε μετά από σχετικό ερώτημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, που αντιτείνει ότι δεν έχει τα χρήματα για να τους κρατήσει.
Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική γνωμοδότηση η άρνηση των υπευθύνων του Δημόσιου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου να συμμορφωθούν στις προσωρινές διαταγές επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους.
Ακόμη, το Ελεγκτικό Συνέδριο οφείλει να εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα των συμβασιούχων για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην προσωρινή διαταγή.
Η γνωμοδότηση αυτή δημιουργεί δεδικασμένο και ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς μέχρι στιγμής το Δημόσιο, οι ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, δεν ήταν υποχρεωμένα να συμμορφώνονται προς τις συγκεκριμένες αποφάσεις.