Powered By Blogger

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 29 & 30 Ιουνίου 2011: Τέλος εποχής...




Συνοπτικά οι δύο τελευταίες μέρες είναι αυτό που θα ισχυριζόμασταν μ΄ ευκολία πως άλλαξαν τον (μικρο)κόσμο μας, καθώς στο ναό της δημοκρατίας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στις 29 Ιουνίου από τους βουλευτές μας το μεσοπρόθεσμο (με 155 ΝΑΙ, 138 ΟΧΙ, και 5 ΠΑΡΩΝ).  
Έξω βέβαια από τη Βουλή σ΄ όλη την πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πολιτών υπήρξαν πολύωρες και κάτι παραπάνω από σφοδρές με πολλούς τραυματίες, αφού ήταν πρωτοφανής η ρίψη χημικών, η βιαιότητα των συγκρούσεων και οι βανδαλισμοί σε παρακείμενα καταστήματα και ξενοδοχεία, εν μέσω μάλιστα και τουριστικής περιόδου (μια καλή διαφήμιση...για τον τουρισμό μας).
Την επόμενη μέρα, στις 30/6/2011, είχαμε  ανάλογη ψηφοφορία με 155 Ναι, 136 ΟΧΙ και 5 ΠΑΡΩΝ, για την έγκριση του εφαρμοστικού νόμου του μνημονίου 2, που ανοίγει επί της ουσίας και τους ασκούς του Αιόλου για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη νέα φορο-εξόντωση μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών.
Επειδή είναι βέβαιο πως πήρατε πλατιά πληροφόρηση για τα θέματα αυτά από όλα τα ΜΜΕ («παραδοσιακά» και ηλεκτρονικά), δεν φιλοδοξούμε να προσθέσουμε κάτι νέο στην ενημέρωσή σας, πέρα από δύο πολύ σημαντικά video που ο χρόνος θα κρίνει περαιτέρω την αξία τους:
Το ένα είναι από την  αιτιολογική ομιλία στη Βουλή στις 29/6 του (διαγραμμένου πια από το κυβερνών κόμμα) βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Π. Κουρουμπλή, ο οποίος εξήγησε με σαφή και αποστομωτικό τρόπο την άρνηση του να συνεισφέρει με την ψήφο του στη μακροχρόνια κατάρρευση της χώρας:

Το δεύτερο είναι από τις «πολεμικές» ανταποκρίσεις ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης που έζησαν τα γεγονότα της Τετάρτης:


Πηγή: ALTER

Καλό μήνα σε όλους!