Powered By Blogger

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Τα Θεοφάνια των...Πεφωτισμένων !

Στη "γιορτή" των συσσιτίων ο μόνος που δε χαμογελάει είναι ο άστεγος 

Οι Ιλλουμινάτοι (Λατ. Illuminati = πεφωτισμένοι) ήταν μέλη μυστικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 18ο αιώνα, τα οποία ισχυρίζονταν ότι φωτίζονταν άμεσα από το Θεό, χωρίς τα μυστήρια. Στόχος της οργάνωσης ήταν η ανακάλυψη μυστικών για να τα αποκαλύψει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Οι ομοιότητες ανάμεσα στους  Illuminati και των αντίστοιχων «επιγόνων» της...ελληνικής κυβέρνησης είναι προφανείς:
Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος ως ο κατέχων τη μοναδική αλήθεια ξεκαθάρισε ότι η επίσης μοναδική για αυτόν "κόκκινη γραμμή" είναι η σωτηρία (;) της χώρας, με τα βλέμματα όλων να στρέφονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που θ΄ αρχίσουν στις 16 Ιανουαρίου αν και εφόσον ολοκληρωθεί το σχήμα του PSI μέσα από τη διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα και δοθούν διαβεβαιώσεις για νέες επώδυνες μειώσεις συντάξεων  και μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ακόμα και του κατώτατου, και οπωσδήποτε κατάργηση των 13ου και 14ου.  Και αν αναρωτιέστε αν οι αιματηρές περικοπές στο κόστος εργασίας θα έχουν θετική επίπτωση στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των θέσεων εργασίας, είναι περίεργο που  οι πιο ανταγωνιστικές χώρες είναι η Φινλανδία, η Δανία και η Ελβετία καθώς δεν έχουν καμία σχέση οι μισθοί τους με την ελληνική πραγματικότητα!
Όσο για το όψιμο ενδιαφέρον των κυβερνώντων για την…προστασία των θέσεων εργασίας να επισημάνουμε ότι έπρεπε η ανεργία να φτάσει από το 9,4% (460.000 άτομα) το 2009 στο 17,7% το 2011 (878.266 άνεργοι) για να σκεφτούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας; 
Αυτοί οι δυστυχισμένοι χωρίς κανένα εισόδημα άνθρωποι έκαναν το...τρομακτικό σφάλμα να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς έναν ακόμα «πεφωτισμένο» πολιτικό άντρα της πολύπαθης χώρας, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ημέρα των Φώτων και η κατάληξη ήταν να συλληφθούν  έξι από αυτούς κατηγορούμενοι για «προσβολή του Προέδρου»...Δηλαδή οι πεινασμένοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν κατά ενός δημοσίου προσώπου με ημερομίσθιο 1.000 € (κάπου 360.000 € ετησίως!). Μήπως ο υπερασπιστής της κυβέρνησης των μνημονίων, κος Παπούλιας, έχει ξεχάσει πως στη Δημοκρατία είναι θεμελιώδης αρχή να κρίνονται οι ηγέτες από τους πολίτες, ειδικά όταν οι τελευταίοι και μόνο αυτοί πληρώνουν τα σπασμένα του τραπεζικού και πολιτικού κατεστημένου; Μήπως ο πρόεδρος έχει ξεχάσει αυτή την "άλλη Ελλάδα" που δε συχνάζει στο προεδρικό μέγαρο;
Να σημειωθεί πως αυτές τις μέρες στη Γερμανία οι πολίτες έκαναν διαμαρτυρία με τα παπούτσια στο χέρι ζητώντας να παραιτηθεί ο πρόεδρος Κρίστιαν Βούλφ και φυσικά κανείς δεν τους συνέλαβε ως υβριστές...
Μια ακόμα εντυπωσιακή είδηση των ημερών αυτών υπήρξε και η απόφαση της Κομισιόν να ζητήσει αυτή τη δύσκολη περίοδο από τη χώρα μας την επιστροφή εντόκως 420 εκατομυρίων ευρώ , γνωστότερο ως «πακέτο Χατζηγάκη» που δόθηκαν ως παράτυπες αγροτικές ενισχύσεις  το 2009. Το ενδιαφέρον είναι (όπως φαίνεται και από το σχετικό οπτικό υλικό) ότι ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, επισκέφτηκε τότε τους εξαγριωμένους αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά και εν μέσω δακρυγόνων τους έδωσε υποσχέσεις για την προτεραιότητα που θα έδινε στον αγροτικό τομέα, που ως γνωστόν έμελε να έχουν την αξιοπιστία του «λεφτά υπάρχουν».
Από το περιβάλλον του ίδιου αυτού ανθρώπου επιβεβαιώθηκαν επιτέλους οι εικασίες μας ότι τα εκδοτικά, τα πολιτικά και τα τραπεζικά συμφέροντα ήταν πάντα σφιχταγκαλιασμένα σε μια ζεστή αγκαλιά διαπλοκής που οδήγησε στην καταστροφή που βιώνουν οι έλληνες πολίτες. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε κατά του εκδότη του ΔΟΛ κ. Σταύρου Ψυχάρη, ισχυριζόμενος ότι  είχε ζητήσει δάνειο από την Εθνική το οποίο,  επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, δεν το έλαβε  και γι’ αυτό ξεκίνησε ο εκδότης να επιτίθεται στην κυβέρνηση. Ο εκδότης του Βήματος επεσήμανε με τη σειρά του ότι «...Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!».
Βεβαίως αν πάει ένας πολίτης και αιτηθεί δάνειο 1000 € δεν πρόκειται να του το χορηγήσει καμία από αυτές τις ίδιες τράπεζες που παρόλο που η χρηματιστηριακή τους αξία είναι κοντά στα 3,5 δις €, έχουν χρηματοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια με πάνω από 100 δις.
Σημαντική λεπτομέρεια: η ανακεφαλαιοποίηση του PSI θ΄ απορροφήσει περίπου τα 60 από τα 89 δις της έβδομής δόσης, που μαστιγωνόμαστε τόσο άγρια για να τα πετάξουμε στο απύθμενο πιθάρι των τοκογλύφων. Άλλα 14,4 δισ. ευρώ δις προορίζονται για τα ομόλογα του που λήγουν στις 20 Μαρτίου και...ό,τι μείνει είναι για να τονωθεί η αγορά !!!
Αυτά για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν πως τα δανεικά πάνε στους μισθούς και στις συντάξεις...
Καλή Χρονιά και καλή λευτεριά!





______________________________________________________________________________
Πηγές:
http://el.wikipedia.org/wiki