Powered By Blogger

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημέρωση για την εκδίκαση των ασφαλιστικών της 28ης Σεπτεμβρίου 2011

Συντονιστικό Συμβασιούχων
Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.




Φίλοι και συνάδελφοι Συμβασιούχοι ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκδικάζεται αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 8:30 το πρωί, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την παραμονή των 14 συναδέλφων στην εργασία τους μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής.
Η δίκη αυτή έρχεται μετά την θετική απόφαση προσωρινής διαταγής αποδοχής της εργασίας  των Συμβασιούχων εργαζομένων στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. την προηγούμενη εβδομάδα, που σηματοδότησε και την επιστροφή στην Εταιρεία.
Με την απόφαση της αυριανής δίκης θα κριθεί η παραμονή των συναδέλφων στην εργασία τους για το σημαντικό χρονικό διάστημα έως την εκδίκαση της κύριας αγωγής, αποτελεί την μοναδική ελπίδα της  προστασίας της εργασιακής αξιοπρέπειας της πιο ευάλωτης ομάδας εργαζομένων όπως οι ορισμένου χρόνου και έργου που φέτος σχεδιάζεται μείωσή τους κατά 50%,   γίνεται δε σε μια ήδη πολύ δύσκολη χρονικά συγκυρία, όπου το ζοφερό περιβάλλον  ανεργίας το διογκώνει η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει σε καθεστώς «εργασιακής εφεδρείας» (δηλαδή απολύσεων) τουλάχιστον 30.000 υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Αύριο λοιπόν, είναι επιβεβλημένη η παρουσία  στις 8:30 το πρωί  ΚΑΙ ΤΩΝ  14  συναδέλφων Συμβασιούχων στην Ευελπίδων, αλλά είναι και μια ανοιχτή πρόσκληση να παραστούν όλοι όσοι και από τους πρώην Συμβασιούχους συναδέλφους θα το επιθυμούσαν να συμπαρασταθούν.  
Είναι καθήκον μας να διατηρήσουμε το θετικό και αισιόδοξο κλίμα μετά την πρώτη δικαστική ανάσα της προσωρινής, γιατί αξίζει να έχουμε υπόψη ότι:
Η απάθεια και η αδράνεια δεν περιλαμβάνονται στις επιλογές μας!