Powered By Blogger

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Υψηλή ραπτική και μαθητευόμενοι μάγοι


Στις 6 Δεκεμβρίου  η γκρίζα χειμωνιάτικη πόλη τιμά τον αδικοχαμένο Αλέξη


Η χαοτική Βαβυλωνία που επικρατεί αυτές τις μέρες στην Ευρωζώνη απασχόλησε την επικαιρότητα και για τη βδομάδα που πέρασε καθώς:
Σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση έθεσε η Standard & Poor's τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ενώ αιφνιδίασε, ανακοινώνοντας πως πιθανόν να προχωρήσει σε υποβάθμιση 15 χωρών της ευρωζώνης - συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας - αν δεν ληφθούν αποφάσεις στην επικείμενη σύνοδο κορυφής. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι η προειδοποίηση της Standard & Poor’s για υποβάθμιση 15 χωρών της ευρωζώνης είναι κάτι...θετικό καθώς θα παρακινήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να εντείνουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης χρέους κατά τη επικείμενη  Σύνοδο Κορυφής.
Ενώ όμως κλονίζεται ο «σκληρός»  πυρήνας της ευρωζώνης, σε μας τους...ευρω-λάγνους  δείχνει την πόρτα εξόδου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε περίπτωση που δεν ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις μας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Φυσικά και η γερμανίδα καγκελάριος  δεν έμεινε άπραγη, αλλά στα πλαίσια της τήρησης του «δημοσιονομικής πειθαρχίας» που μας επιβάλλουν οι εταίροι μας, έχρισε τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, «υφυπουργό παρά τη καγκελαρία», επιφορτισμένος με θέματα που αφορούν την Ελλάδα -ένα «μαϊντανό» της πολιτικής, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι έτσι θα προωθηθεί  και η μεγαλύτερη διείσδυση των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα με «όχημα» τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς τους δήμους.
Κάπου εδώ ίσως να συνδέεται και η βιασύνη στην αξιοποίηση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ του ορυκτού πλούτου (χρυσό, χαλκό, μόλυβδο, ψευδάργυρο, άργυρο, αντιμονίτη και άλλα μέταλλα) αξίας 28 δισ. ευρώ που βρίσκεται στο υπέδαφος της χώρας, καθώς οι παραχωρήσεις 10-15 οικοπέδων σε Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης μέσα το 2012.
Στη λογική των αντίρροπων «περιφερειακών» απόψεων περί ευρωζώνης, ο  Εσθονός πρόεδρος, Τόμας Χέντρικ Ίλβες, (μιας χώρας που έγινε φέτος το 17ο μέλος της ευρωζώνης), επεσήμανε δηκτικά ότι το ευρώ δεν ευθύνεται για την κρίση χρέους, αλλά «...η δημοσιονομική ανευθυνότητα ορισμένων μελών της ευρωζώνης», με συγκριμένη υπόδειξη για τη χώρα μας.
Από την άλλη, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελάδας, Γ. Παπανδρέου, στο βήμα της βουλής για τη συζήτηση του προυπολογισμού τόνισε ότι «η συντηρητική Ευρώπη κατηγόρησε λαούς αντί να αντιμετωπίσει ασθένειες...την ολιγωρία της Ευρώπης, πληρώνουμε σήμερα...».  Ούτε λόγος βέβαια για το γεγονός ότι οι αποφάσεις του «χειρότερου υπουργού Οικονομικών για το '11», κατά τους «Financial Times, μας οδήγησαν σε πλήρη εξαθλίωση επιβάλλοντας μόνο φόρους και περικοπές στη λογική της ικανοποίησης των «δάνειων δυνάμεων».
Η λογική αυτή συμπεριλαμβάνει απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας και δεν αναμένεται να αποφέρει πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ (όπως ομολογεί στο βίντεο και η πρώην υπουργός οικονομικών κα Λ. Κατσέλη), ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς χρήμα: στο ΦΕΚ 2454 , 2/11/2011 ο τωρινός αναπληρωτής υπουργός οικονομικών υπέγραψε απόφαση για καταβολή 25  εκατομμυρίων ευρώ στην Lazard Freres SAS , χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου για την ανταλαγή ομολόγων.
Ευτυχώς όμως η λογική της αντίστασης δεν έχει ακόμα σβήσει σε αυτή τη χώρα των αγανακτισμένων...αυνανιστών (για να μεταφέρουμε ευπρεπώς το χαρακτηρισμό Πάγκαλου για τους Έλληνες  σε Γάλλο δημοσιογράφο), και δύο νέα επιχειρήματα έρχονται να το επιβεβαιώσουν:
Ø                 Στην εκδίκαση  της αίτησης ακύρωσης του νόμου για το χαράτσι της ΔΕΗ στο Συμβούλιο της Επικρατείας  στις 2 Δεκεμβρίου 2011, εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας , δήμων, συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων καθώς και ιδιωτών έκαναν εξαιρετική δουλειά, επιχειρηματολογώντας  εναντίον μιας σαθρής και προσβλητικής στάσης των κυβερνόντων που θέλει να επιβάλλει στους πολίτες  τη διατήρηση της επισφαλούς (!) ιδοκτησίας τους μόνο μέσω μιας απαράδεκτης εισφοράς. Η απόφαση αναμένεται το Φλεβάρη του 2012.
Ø                 Κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, εξάλλου, στράφηκαν με μηνυτήρια αναφορά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και ο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής. Οι έξι φορείς με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών ζητούν την επείγουσα ποινική διερεύνηση του ανεξέλεγκτου τρόπου διαχείρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος από το 1997 των αποθεματικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) που υπολογίζεται πως φτάνουν τα 6 δισ. Ευρώ
Σε μια χώρα που αφήνονται ελεύθεροι «επώνυμοι» επιχειρηματίες μεγαλοφειλέτες προς το δημόσιο,  η παράκρουση είναι τέτοια που οι βουλευτές με 258 «ναι» υπερψήφισαν ακόμα και...τις λευκές σελίδες του νέου προϋπολογισμού του 2012 (ναι, υπάρχει και τέτοια σελίδα η 124, για την οποία δεν έχει ακόμα δοθεί κάποια επίσημη απάντηση από τους συντάκτες του προϋπολογισμού).
Αξιοπρόσεκτη λεπτομέρεια:  Η τελευταία σειρά της προηγούμενης σελίδας γράφει: «...Η παραπάνω εγγύηση [του Ελληνικού Δημοσίου προς τις τράπεζες ] παρέχεται έναντι προμήθειας ή επαρκών εξασφαλίσεων...».
«Δώστε και σώστε» δηλαδή,  για να θυμηθούμε και μια παλιότερη τηλεοπτική διαφήμιση...








Πηγές:
www.radio9.gr