Πηγές: http://www.ethnos.gr/ |
Θ΄ αρχίσουμε με την πιο σημαντική είδηση των κυριολεκτικά και μεταφορικά εκρηκτικών ημερών που πέρασαν, πού είναι η κοινή δήλωση των πέντε γνωστών ίσως καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου ότι «Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο [του νέου Μνημονίου], το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου...» [Δείτε λεπτομέρειες εδώ]
Το ερώτημα μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, είναι πως είναι δυνατόν 199 άνθρωποι- πολλοί εξ αυτών πολιτικοί κατ΄ επάγγελμα και χωρίς περαιτέρω επαγγελματική δραστηριότητα - παραβλέποντας επιδεκτικά οικονομολόγους, συνταγματολόγους και κυρίως τον ίδιο το σφυγμό της κοινωνίας, να ψηφίζουν «ΝΑΙ σε όλα» με τυφλή υποταγή στον «φωτισμένο» κομματικό αρχηγό;
Ενώ μια μερίδα τους αγνοώντας επιδεικτικά τις τοποθετήσεις που γίνονταν πριν την ψηφοφορία, απολάμβαναν μια...χαλαρή ανάπαυλα στο καφενείο του κοινοβουλίου, πίνοντας καφεδάκι και παρακολουθώντας εναγωνίως τον κυριακάτικο αθλητικό αγώνα στην τηλεόραση!!!
Ούτε καν οι συγκλονιστικές σκηνές της πυρπόλησης της Αθήνας από τους «γνωστούς-άγνωστους» , δεν απασχόλησαν αυτή τη μερίδα των εθνοπατέρων, που στη συνέχεια θα ψήφιζαν την άνευ όρων παράδοση της χώρας στη φτώχια και την εξαθλίωση μέχρι το 2020 (κατά δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων).
Από τα εκτεταμένα επεισόδια της Κυριακής επλήγησαν 170 επιχειρήσεις, ενώ 45 καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ανάμεσά τους και ιστορικά νεοκλασικά κτίρια που στέγαζαν κινηματογράφους στο κέντρο και τα είχαν σεβαστεί όλοι οι κατακτητές του προηγούμενου αιώνα.
Προφανέστατα οι καταστροφές ήταν ανυπολόγιστες και αδικαιολόγητες, ενώ η φρούρηση της Βουλής και η προσπάθεια ν΄ αποτραπεί η περαιτέρω συγκέντρωση μεγαλύτερου πλήθους στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους, έγινε μάλλον ο κεντρικός στόχος των μέτρων διατήρησης της τάξης. Στα σχετικά βίντεο μπορείτε να δείτε και την έναρξη των επεισοδίων και βέβαια τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ που μάλλον δεν πείθουν, αν κρίνουμε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως το κεντρικό μήνυμα της ψήφισης του Μνημονίου ΙΙ επισκιάστηκε από τις μεγάλες καταστροφές (ανάλογη έκταση βίαιων επεισοδίων και χωρίς μολότοφ είχαμε και κατά την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου το καλοκαίρι του 2011. Πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για συμπτώσεις...)
Για την αδικαιολόγητη εκκίνηση της ρίψης χημικών εναντίον των πολυπληθών διαδηλωτών που κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της ψήφισης των επώδυνων μέτρων, ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα και ο Ιατρικός Σύλλογος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε τον υπουργό προστασίας του πολίτη και δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του (λίγη ευθιξία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα που εύκολα παραβλέπονται, αν σκεφτούμε πως υπήρξαν βουλευτές που παρέβλεψαν ολόκληρο το πρώτο Μνημόνιο και το ψήφισαν χωρίς να χουν ανοίξει σελίδα...)
Επί της ψήφισης, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως μετά την άρνηση πολλών βουλευτών και από τα 3 κόμματα που υποστήριζαν την κυβέρνηση κατά το πρόσφατο παρελθόν, 45 βουλευτές που αρνήθηκαν ν΄ ακολουθήσουν την επίσημη κομματική γραμμή τους, διαγράφηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τους αντίστοιχους πολιτικούς αρχηγούς, καθιστώντας εύθραυστη την ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στις παρατάξεις της Βουλής. Είναι σχεδόν βέβαιο πως μια αδύναμη κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη διέξοδο από την προκήρυξη εκλογών σύντομα (οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν για μέσα στον Απρίλιο), ενώ μόνο οι ανεξάρτητοι έφτασαν συνολικά τη δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα 63 βουλευτών!
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναλάβει την πρωτοβουλία του τηλεοπτικού διαγγέλματος, ξεκινώντας την ομιλία του με τη δήλωση «...Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν...» . Το ίδιο σχόλιο έκανε και γερμανική Bild που τόνισε επιπρόσθετα ότι «...Κανένας καγκελάριος δεν πίεσε τις χώρες αυτές να ζούνε με δανεικά, αντί να επενδύουν στην οικονομία τους....".
Στην πραγματικότητα, κε Παπαδήμο και αγαπητοί «δανειστές μας», οι μόνοι που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο μηδέν είναι τα πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης, όπως είναι ο εύστοχος τίτλος του σχετικού ηλεκτρονικού δημοσιεύματος του «Βήματος». Και τώρα ευτυχώς για όλους εμάς, είναι άδικος κόπος να προσπαθήσετε να τα αφυπνίσετε, γιατί το μεταπολιτευτικό σκηνικό με τις κληρονομικές ηγεσίες δεν έχει καμία θέση στο δυναμικά μεταβαλλόμενο οικονομικο-κοινωνικό τοπίο που βιώνουμε στις μέρες μας.
H χώρα έχει επιβιώσει ακόμα και από γεγονότα πιο σκληρών χρεοκοπιών κατά το παρελθόν και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα.
Πηγές: