Powered By Blogger

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ!

Είναι σχεδόν πάγια τακτική να ξεκινάμε από τα καθημερινά ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που αφορούν στην ζωή των όλων μας, και «ν΄ ανοίγουμε το πλάνο» (για να μιλήσουμε με όρους κινηματογράφου) για να αναδειχτούν και τα μεγαλύτερα ζητήματα.
Σ΄ αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η μεταβίβαση της ευθύνης για την είσπραξη του «Ειδικού Τέλους» της ΔΕΗ στις εφορίες πια, με δεδομένο πως οι ανεξόφλητες οφειλές των νοικοκυριών προς την επιχείρηση ηλεκτρισμού φτάνουν τα 819 εκατ. Ευρώ. Στα περίεργα των ημερών η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό μεν το έκτακτο χαράτσι,  τη διακοπή ρευματοδότησης δε αντισυνταγματική!  Οι έφοροι δηλαδή από δω και πέρα θα έχουν την ευχέρεια να μειώνουν το ύψος του ποσού ή ν΄ αυξάνουν τον αριθμό των δόσεων.  Κατόπιν τούτου εκπληκτική η συμπεριφορά του Υπ. Οικονομικών, που με χτεσινή του εγκύκλιο, δήλωσε ρητά ότι «...όσοι, συνεπώς έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει το λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας...έχουν εσφαλμένη εντύπωση...» , παρακρατώντας επί της ουσίας τα χρήματα κατά προτεραιότητα για το τέλος και εξαναγκάζοντας τους παρόχους τελικά να...κόβουν το ρεύμα αφού αυτό μένει απλήρωτο!
Όπου δεν μας βολεύει η συνταγματικότητα δηλαδή, απλά επινοούμε τα «κατάλληλα νομικά εργαλεία», για να θυμηθούμε και μια παλιότερη ρήση για την άρση της μονιμότητας του συνταγματολόγου Ε. Βενιζέλου...Ελπίζουμε ο ΥΠΟΙΚ να επιδείξει και τον ίδιο ζήλο στην είσπραξη 110 εκατ. που οφείλει στη ΔΕΗ η Αλουμίνιον της Ελλάδος, (θυγατρική του Ομίλου Μυτιληναίος), και για τα οποία ήδη έχει διαταχτεί προκαταρκτική έρευνα με εισαγγελική εντολή.
Δεν είναι υπερβολή να υιοθετήσουμε τη μαθηματική θεωρία της μεταβατικής ιδιότητας, σύμφωνα με την οποία, αφού η περιουσία του Δημοσίου υπόκειται με το Μνημόνιο ΙΙ στο αγγλικό δίκαιο με την εκτέλεση των αποφάσεων «στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου», και η ιδιωτική περιουσία των ελλήνων πολιτών θα κατάσχεται απ΄ το Δημόσιο για οφειλές όπως το χαράτσι, άρα οι «δανειστές μας» επιτέλους θα καταφέρουν να βάλουν στο χέρι και περιουσίες ιδιωτών!!!
Αναμενόμενη, λοιπόν, η εκδήλωση οργής του συγκεντρωμένου πλήθους με εκτόξευση γιαουρτιών και μπουκαλιών με νερά προς τους πανικόβλητους πολιτικούς εκπροσώπους στον εορτασμό της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη Ρόδο, όπου οι παρευρισκόμενοι πολιτικοί πήραν μια πρόγευση από την αγανάκτηση των ανθρώπων που τροφοδοτούν τα συνεχώς αυξανόμενα ενεχυροδανειστήρια με κοσμήματα, βέρες και χρυσούς σταυρούς προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί. Οι εικόνες κατοχής δυστυχώς είναι εδώ, με τον εχθρό εντός των πυλών να πλουτίζει εξάγοντας και τις τελευταία κειμήλια αξιοπρέπειας σε ράβδους πολύτιμου μετάλλου στις Ελβετικές του θυρίδες ...
«Δεν γίνεται να κυβερνηθεί ένας λαός δημοκρατικά όταν του αφαιρείς το 25% του εισοδήματος του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ. Τώρα μάλιστα που η αποτυχία του Μνημονίου Ι οδήγησε στο Μνημόνιο ΙΙ πού ήδη τίθεται σ’ αμφισβήτηση καθώς θ΄ ακολουθήσει πιθανότατα και 3ο, για 50 δισ. Ευρώ,  σύμφωνα με το «Spiegel» που επικαλείται πηγή της τρόικας. 
Και από κει που ξεκίνησαν όλα, δηλαδή το σήριαλ με την διόγκωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009, να παίρνει εντελώς νέα τροπή, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσιοποιώντας για πρώτη φορά έγγραφο  σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Α. Γεωργίου είχε αποστείλει επιστολή στις 16 Οκτωβρίου 2010 προς τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πώλ Τόμσεν με την οποία του ζητούσε να παρέμβει (!!) για να αλλάξει ο νόμος που ισχύει για την ΕΛΣΤΑΤ. Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε τροπολογία το Σεπτέμβριο του 2011 με την οποία έπαυε τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, αφήνοντας τον Α. Γεωργίου να κάνει ότι θέλει…!  Ο ίδιος δήλωσε με νόημα (το αυτονόητο) ότι δεν είναι η ΕΛΣΤΑΤ που καθορίζει τα ελλείμματα αλλά οι πολιτικές και τα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης...
Μιας κυβέρνησης που παραπαίοντας, περίπου 20 ή 25 ημέρες πριν τις εκλογές, προσπαθεί να ενισχύσει το αρχηγικό προφίλ του επικρατέστερου των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ,  προβαίνει σε μίνι ανασχηματισμό με την προσδοκία να συνεχιστεί προφανώς η θητεία των νέων υπουργών και μετά σε μια αναγκαστική συγκυβέρνηση, όπως επιτάσσουν τα  εγχώρια και εξωχώρια οικονομικά κέντρα.
Και όσο για το πολυπόθητο PSI τα πράγματα δεν πάνε ιδιαίτερα καλά, παρότι μήνες τώρα οι πολίτες δέχονται στωικά βροχή από νομοσχέδια οικονομικής εξαθλίωσης σε συνδυασμό με νέφη αντιασφυξιογόνων χημικού πολέμου, κάθε φορά που κάνουν διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ταχύτατη φτωχοποίηση.  Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, απομένουν περίπου 24 ώρες για  τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, και μετά και την άρνηση αρκετών ελληνικών ασφαλιστικών Ταμείων, η πολυαναμενόμενη συμμετοχή φτάνει μετά βίας στο 39,3% (και άρα συνακόλουθα η απομείωση δεν θα είναι ούτε για αστείο 107 δις ευρώ που υποσχέθηκε ο υπ. Οικονομικών.  Και όλα αυτά παρά την αφοπλιστική δήλωση του υφυπουργού Φ. Σαχινίδη  «...πως ότι χάσουν οι Τράπεζες αυτή τη στιγμή από το PSI θα πρέπει από την άλλη πλευρά ο έλληνας φορολογούμενος να το καταβάλει για να προχωρήσουμε σε αύξηση(!!!) του μετοχικού κεφαλαίου τους...».
Υψηλές προσδοκίες που διαψεύδονται για μια ακόμα φορά ή ένα επιπλέον ψέμα στο μακρύ κατάλογο; Φταίνε μετά οι πολίτες, να είναι όχι μόνο «μεμψίμοιροι» (κατά τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Παπούλια), αλλά καχύποπτοι ακόμα και εξοργισμένοι;
Υπ.Οικον: 7/3/2012, Εγκύκλιος για το Ειδικό Τέλος (http://www.newsit.gr/)  
Επιστολή A. Γεωργίου προεδρου ΕΛΣΤΑΤ προς Paul Tomsen του ΔΝΤ
_______________________________________________________________________________


ΣΚΑΪ, Φάκελοι: Συνέντευξη Χ. Κλίντον στον Παπαχελά


 Mega, "Κοινωνία ώρα Mega", δηώσεις Φ. Σαχινίδη για το PSI
Οργή κατά των πολιτικών στην εκδήλωση στη Ρόδο


Πηγές:
http://www.xandakas.gr/news/index.php?option=com_content&view=article&id=5978:euaoloioidimosioiypaliloipithanoigiaapolisi&catid=36:greece&Itemid=459