Powered By Blogger

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Χώρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών Κερδοσκόπων...

25η Μαρτίου στην προεκλογική Αθήνα του Μνημονίου...


Παρά το πρωτοφανώς αστυνομοκρατούμενο και σιδερόφρακτο εορταστικό σαββατοκύριακο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η εντυπωσιακότερη είδηση ήρθε για μια ακόμα φορά από το «σκληρό» πυρήνα της Ευρώπης, εκεί που τα δύο τελευταία χρόνια ζυμώνεται δυστυχώς η πολιτικο-οικονομική ρότα της Ελλάδας:
Ο επικεφαλής του EFSF, Klaus Reggling στο περιοδικό Focus! δήλωσε εμμέσως πως εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός, αφού «τα προγράμματα στήριξης δεν έχουν στοιχίσει προς το παρόν ούτε ένα ευρώ στον Γερμανό φορολογούμενο...Αντιθέτως, η Γερμανία έχει επωφεληθεί από την κρίση καθώς περισσότερα κεφάλαια εισρέουν στη χώρα. Έτσι οδηγείται σε χαμηλότερο επίπεδο το κόστος δανεισμού. Σύμφωνα με έρευνες, η Γερμανία, συνεπεία της κρίσης, πληρώνει λιγότερους τόκους κατά 15 δισ. ευρώ»(!!!).
Σαφώς το ποσό των 15 δις εξοικονομήθηκε επειδή τα υψηλά επιτόκια σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία, έριξαν τα Γερμανικά ως ένα πιο ασφαλές καταφύγιο στην αγορά ομολόγων. Όταν ανέβηκαν και τα Γαλλικά, τότε είχαμε ακόμα και το φαινόμενο αρνητικών επιτοκίων στη Γερμανία!
Ήδη είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη, και οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις της καγκελάριου Α. Μέρκελ για το κόστος από μία ασύντακτη χρεοκοπία της χώρας και εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, θα ήταν μια εξέλιξη που για τον ευρωπαϊκό βορρά το κόστος θα ήταν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!
Επομένως το μεγάλο ερώτημα που δημιουργεί εύλογα απορίες είναι γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε ως μέσο πίεσης αυτή την απειλή για οικονομική καταστροφή της ευρωζώνης προκειμένου να πετύχει καλύτερους όρους, και αντίθετα ΔΕΝ διαπραγματεύτηκε απολύτως τίποτα (κατά τις αφοπλιστικές δηλώσεις και του στελέχους το ΔΝΤ Τόμσεν) ; Επρόκειτο για ανόητες κινήσεις τύπου «το πιστόλι στο τραπέζι» από τον πρώην πρωθυπουργό ή όλα ήταν προσχεδιασμένα για κάποιους λόγους που δεν έχουν γίνει ακριβώς γνωστοί; Επρόκειτο για ανικανότητα απλώς ή για προσχεδιασμένη υποδούλωση μιας χώρας στις συνέπειες των ανελέητων δανεισμών για τις επόμενες δεκαετίες;
Το πιο ανησυχητικό είναι ωστόσο η ωμή απάντηση στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή διαφάνηκε ο  στόχος της Τρόικας ήταν (και είναι) να φτάσουν τον βασικό μισθό στην Ελλάδα στα 150 - 180 ευρώ! Αυτό βεβαίως ήταν περιττό καθώς είχαν είχαν δημοσιοποιηθεί οι δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μειώσεις του κατώτατου μισθού στη χώρα μας καθώς στην Ελλάδα «είναι μεγαλύτερος κατά 50% απ' ό,τι στην Πορτογαλία, 17% απ' ό,τι στην Ισπανία και πολλαπλάσιος απ' ό,τι σε άλλες χώρες όπως η Κροατία»!
Το γεγονός ότι οι τιμές αγαθών εδώ είναι τιμές...Νέας Υόρκης, μοιάζει να είναι μια «μικρή» λεπτομέρεια!
Είναι προφανές ότι, όπως σχολίασε και η ΓΣΕΕ, η συνταγή απάνθρωπης λιτότητας που βιώνει η χώρα για 5η χρονιά, δεν αποτελεί επιτυχία για την Τρόικα. ¨Όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Ντελόρ «...Η οικονομική εξυγίανση είναι "αναγκαία", αλλά πρέπει επίσης "να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον δυναμισμό της Ευρώπης στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας...". Σε πιο επικριτικούς τόνους ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μ.  Μόντι δήλωσε την Τετάρτη ότι για τα προβλήματα της Ευρώπης φταίνε εν μέρει οι ανεύθυνες πολιτικές της Γερμανίας και της Γαλλίας από τα αρχικά στάδια της ευρωζώνης.
Σε έναν τέτοιο πανευρωπαϊκό τυφώνα που ήδη εδώ μετράει το 30% του πληθυσμού ως θύματα εξαθλίωσης στα όρια της φτώχιας, ποιες είναι οι αντιδράσεις του ημεδαπού πολιτικού προσωπικού; Όταν δεν λύνουν «σταυρόλεξα» για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των επικείμενων εκλογών επιδίδονται σε εισηγήσεις νομοσχεδίων για αιφνίδιες προσλήψεις , για επανανομιμοποίηση καταργηθέντων εισφορών μέσω ΔΕΗ, για κατασκευές «κέντρων φιλοξενίας μεταναστών» και για εξαγγελίες περί του νέου τρόπου...αξιολόγησης της δημόσιας διοίκησης!
Πιο συγκεκριμένα, από τον Νοέμβριο του 2012 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπογράψουν ένα συμβόλαιο απόδοσης, το οποίο θα καθορίζει και τους στόχους της υπηρεσίας. Εάν οι στόχοι επιτευχθούν σε ποσοστό μέχρι και 90%, τότε οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν ως μπόνους μισό ή και έναν μισθό ετησίως, ανάλογα και με την ατομική απόδοση. Kαι όλα αυτά παράλληλα με την υπέρβαση των...ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο με διαδικασίες εξπρές, πάλι κατ΄ επιταγή των «δανειστών μας»...
Είναι πια προφανές ότι και η επιστολή Αλμούνια προς τη Βουλή για την εκούσια διόγκωση του ελλείμματος του 2009, επιβεβαιώνει την αποδεδειγμένη  αδυναμία ενός διαβρωμένου πολιτικού συστήματος να διασώσει τη χώρα και να την οδηγήσει σε αναπτυξιακή πορεία. Είναι δεδομένο πως μέσα από τους πολίτες θα προκύψει η ανανέωση τόσο της παραγωγικής βάσης, καθώς πάνω από ένα εκατομμύριο νέοι άνθρωποι ιδιαίτερα υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων σκέφτονται να επιστρέψουν στην ασπίδα του πρωτογενούς τομέα της χώρας , όσο και της λειτουργίας της ίδιας της δημοκρατίας. Η νέα πρόταση -από την κατά τα άλλα δυσκίνητη  Ευρώπη- είναι ότι από 1η Απριλίου θα επιτρέπεται στους πολίτες να προτείνουν νόμους εφόσον μπορέσουν να συγκεντρώσουν στο σχετικό αίτημα τους ένα εκατομμύριο υπογραφές.
Για μας εδώ στη ημεδαπή, μένει η ευκαιρία που μας δίνεται μέσα στο Μάιο όπου θα κληθούμε ν΄ αποφασίσουμε (μεταξύ άλλων) κατά πόσο θέλουμε ή όχι να ξαναδούμε εθνικές παρελάσεις να γίνονται μπροστά από καγκελόφρακτους  πολίτες, θυμίζοντας εικόνες καθεστωτικών εορτασμών άλλων εποχών και άλλων χωρών...

___________________________________________________________________


Τα οφέλη της Γερμανίας από τα ελληνικά δανεικά


Π. Τόμσεν προς Ν.Χουντή για το ύψος του κατώτατου μισθού


 Δηλώσεις Κ. Λαγκάρτ για μισθούς



Επεισόδια στην prive για τους πολιτικούς παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Πηγές: