Powered By Blogger

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο €υρών ΑΜΕΙΦΘΗΣΕΤΑΙ !


Ανορθόδοξα όπως πάντα, θα ξεκινήσουμε αυτή την εβδομαδιαία καταγραφή της επικαιρότητας, όχι από τις «ενθουσιώδεις» υπερψηφίσεις της δραστικής περικοπής μισθών και συντάξεων για την...ορθή τήρηση του νέου Μνημονίου, που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλή πριν δύο μέρες, αλλά από κάποιες ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις προειλημμένες αποφάσεις από το 2009 για την πορεία της Ελλάδας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της ιστοσελίδας Wikileaks το ίδρυμα Stratfor, που θεωρείται βιτρίνα της αμερικανικής CIA, επιβεβαιώνει σε τηλεγραφήματα του ότι στο ελληνικό υπέδαφος υπάρχουν πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα, ειδικά στην περιοχή της Νότιας Κρήτης. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», οι Αμερικάνοι για αυτό το λόγο θέλουν την Ελλάδα στη ζώνη του δολαρίου και όχι του ευρώ ενώ επικαλείται και μυστικές έρευνες που δεν έχουν βγει ακόμη στο φως.
Υπ΄ αυτό το πρίσμα αποχτούν ιδιαίτερη σημασία και οι συνεννοήσεις του έλληνα πρώην πρωθυπουργού με το ΔΝΤ πριν τις εκλογές του 2009 για την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης, καθώς και η παραίτησή του για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας που δεν θα υπονόμευε μια τέτοια προσπάθεια. 
Αν δεχτούμε την άποψη ότι η μεθοδευμένη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού δρομολογήθηκε συστηματικά για να μετατραπούμε σε μια πετρελαϊκή «μπανανία» με μόνα εξαγώγιμα προϊόντα τους υδρογονάνθρακες και τους...Έλληνες σε ξένες χώρες, τότε δεν αποτελεί έκπληξη η έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το 2008 της ΕΣΥΕ.  Αυτή δημοσιεύεται στην "Ελευθεροτυπία", και καταγράφει ότι ένας στους πέντε Έλληνες, δηλαδή 2.186.869 άνθρωποι, βιώνουν τη φτώχεια, καθώς ζουν με 540 ευρώ το μήνα, λιγότερα δηλαδή από 6.480 ευρώ τον χρόνο. Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ποσοστό κινδύνου φτώχειας των ανέργων που αυξήθηκε και φθάνει το 37%.
Οι νέες καταστροφικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δημιουργούν μια πρωτοφανή καταδίκη νέων μερίδων του πληθυσμού στην ανέχεια και την εξαθλίωση, που μετά τους ανέργους, ουσιαστικά χάνουν κάθε είδους νομοθετικής προστασίας. Αν αναρωτιέστε ποιοι εργοδότες έχουν απομείνει που ωφελούνται από τη συρρίκνωση του κόστους εργασίας, (και τη συνακόλουθη νέα ύφεση που θα επέλθει στην αγορά), την απάντηση την έδωσε η Λ. Κατσέλη, πρώην υπουργός εργασίας και δυο (!!!) φορές διαγραφείσα από το...κοινωνικό σοσιαλιστικό κόμμα εξουσίας. Η βουλευτής δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της μονιμότητας στις Τράπεζες, αυτό αποτελεί μια ακόμα μνημονιακή παροχή σε αυτές, (μετά τη θηριώδη οικονομική στήριξη) και ανοίγει το δρόμο για μεγάλες εξαγορές από διάφορα μετοχικά σχήματα.  Η είδηση ότι η εξαγορά της Marfin από τράπεζα ρωσικών συμφερόντων θα σημάνει και κλείσιμο σημαντικού αριθμού υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, απλά αποτελεί την αυτονόητη επιβεβαίωση.
Στο δημόσιο τομέα τα πράγματα δεν φαίνονται να είναι καλύτερα, αφού επανέρχεται το θέμα της «αξιολόγησης» προς απόλυση προσωπικού με κριτήρια που θα διαμορφωθούν σε συνεργασία με...Γάλλους εμπειρογνώμονες, ενώ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η χώρα μας έχει δεσμευθεί για 15.000 απολύσεις μέσα στο 2012.
Την καχυποψία μας αύξησαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Ρωμανιά, επιστημονικού συνεργάτη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ότι τα επικουρικά ταμεία τα οποία ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν και δεν χρηματοδοτούνται όπως εσφαλμένα δηλώνουν οι κυβερνώντες, δεν βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης.  Αντίθετα ανέφερε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, πως ακόμα πληρώνοντας κανονικά με προ μνημονίου συντάξεις, το 2060 θα παρουσιάσουν πλεόνασμα !!! Τι συμβαίνει λοιπόν ; Απλά σκέπτονται να... πάρουν τα χρήματα από υγιή ταμεία για να πληρώσουν τοκοχρεολύσια στους δανειστές!
Ωστόσο, παρά την έγκριση του νέου πακέτου δανεικών 130 δις, ο οίκος αξιολόγησης Standard And Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας («selective default»),  μετά την επίσημη ανακοίνωση από τη χώρα μας της πρόσκλησης για την ανταλλαγή ομολόγων μέσω του PSI, ενώ το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την υποβάθμιση ως αναμενόμενη...
Και ενώ την ελληνική οικονομική (ή/και πολιτική) κρίση την υφίστανται μονομερώς τα συνήθη υποζύγια, σε μείζον θέμα των προηγούμενων ημερών αναδείχτηκε η εξαγωγή χρημάτων από πολιτικά πρόσωπα σε χώρες του εξωτερικού. Οι αναφορές μιλούσαν για αρκετές περιπτώσεις, και σαφέστατα δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά η πάγια τακτική συγκάλυψης τέτοιων ενεργειών από άτομα που πρεσβεύουν κατά τα άλλα την...ανάταξη της χώρας  στα πλαίσια του ευρώ!
Αντί επιλόγου, θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής που απέστειλε προφητικά το Δεκέμβρη του 2011 ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής στην Ελβετία Ι. Ζησιάδης:
 «...Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία -τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης».



Πηγές: