Powered By Blogger

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για την 23η Σεπτεμβρίου

Φίλοι και συνάδελφοι Συμβασιούχοι Έργου της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.,


όπως έχετε ενημερωθεί την ερχόμενη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010, στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου  δικάζεται μια υπόθεση που επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως «πιλότος» για να περιοριστούν οι δικαστικές αξιώσεις κάθε είδους Συμβασιούχων (Έργου, Ορισμένου Χρόνου, Stage). 
H εν λόγω υπόθεση αφορά καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που προσλήφθηκαν το 1990-91 και απασχολήθηκαν για πολλά χρόνια (10-15) με ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Το Β' τμήμα του Αρείου Πάγου είχε ταχθεί αρχικά υπέρ των συμβασιούχων, παραπέμποντας την υπόθεση στη «μικρή» (τακτική) Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που με τη σειρά της την παρέπεμψε στην πλήρη Ολομέλεια, για τις 23/9. 
Ως τώρα διέρρευσε στα ΜΜΕ (τυχαία άραγε;) εισήγηση  ενός αρεοπαγίτη, του Αν. Δουλγεράκη, που αν γίνει αποδεκτή κατά πλειοψηφία θα σημάνει το τέλος στις προοπτικές μονιμοποίησης των περισσότερων Συμβασιούχων.  
Από τη μεριά μας θα συντονίσουμε και τη δική  μας φωνή με αυτές των χιλιάδων Συμβασιούχων ανά τη χώρα και με πρόθεση να μην επιτρέψουμε αμαχητί να μας θέσουν στο περιθώριο αποστερώντας μας το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα ιερό δικαίωμα στην εργασιακή αξιοπρέπεια, γιαυτό 


Αποφασίζουμε:
24ωρη απεργία για την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο το πρωί της ίδιας μέρας, στις 8:00 π.μ.!