Powered By Blogger

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Συμβασιούχοι κέρδισαν το πρώτο στοίχημα

Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή

Η πρωτοφανής κινητοποίηση 3.000 Συμβασιούχων κάθε μορφής (Έργου, Ορισμένου χρόνου, Stage) από όλη τη χώρα έξω από τον Άρειο Πάγο το πρωί της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου, ενίσχυσε την προσπάθεια των εργατολόγων και των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που παραβρέθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης των συμβασιούχων του Ο.Π.Α.Π. και απέφερε μια πρώτη αναβολή της δίκης για τις 20 Ιανουαρίου του 2011. Η αναβολή ζητήθηκε από τους δικηγόρους των παρεμβαινόντων με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για υπόθεση μείζονος σημασίας και υπάρχει ανάγκη να μελετήσουν το νομικό ζήτημα που έχει τεθεί, καθώς με την εισήγηση τίθενται θέματα διαχρονικού δικαίου.
Οι Συμβασιούχοι λίγο μετά τις 09:00 είχαν αποκλείσει την Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα έξω από το δικαστήριο και μετά την ανακοίνωση από τους δικηγόρους της αναβολής, ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών...απεστάλη το μήνυμα μαζί με αρκετά αυγά ;-) και ανάλογες αποδοκιμασίες.
Ο εντυπωσιακός παλμός και όγκος της πορείας (ιδιαίτερη μνεία στους εργαζόμενους καθαριότητας των Δήμων και των συμβασιούχων πυροσβεστών) απέδειξε πως η διεκδίκηση της εργασιακής αξιοπρέπειας είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Φυσικά, για άλλη μια φορά, η πολιτική ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων έλαμψε δια της παντελούς απουσίας της...
Αμέσως μετά την ανακοίνωση  από τον εργατολόγο X. Νικολουτσόπουλο  στους συγκεντρωμένους της αναβολής της δίκης, μια σύντομη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Α. Τσίπρας.

Εικόνα από: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=32068948# 




Πηγή : http://tvxs.gr

Πηγή: http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17533&subid=2&pubid=13906752